Alamak!

It’s out in the papers and the blogs/portals:

malaysiakini.com

as I wrote on ricecooker:

Friends all, kami semua OK (Alak ada benjol sikit kat dahi). kami perlu berterima kasih pada pemuda-pemuda AMK (Angkatan Pemuda Keadilan – t-shirt biru) yang rata-rata marah tapi masih cuba sedaya-upaya menyelamatkan kami dari segerombolan pemuda-pemuda berbaju merah yang memang ready to rip us apart. With the help of AMK, we all managed to sneak out of the stadium (separately) after about 20 minutes being under siege.

The problem here is our song “Mari Nyanyi Menjilat”. Macam biasa, Alak did his exposing his underwear thing and of course dalam situasi panas tentang “liwat-meliwat” sekarang, aku rasa that gesture was misunderstood by the people there.

Some reports I saw also misquoted the title as “Liwat” instead of “Jilat”, so if some bloggers made the mistake, I’m sure a lot of the people in the stadium misunderstood too. So many took umbrage lah, thinking that we were making fun of Anwar. Actually I even explained to the crowd the gist of the song before we played it.

The thing is aku rasa Alak was in his “auto-pilot” mode. We have been playing that song for a long time and to a lot of people for years already and Alak have always been doing that to heighten the “satire”. The kids in the scene would get the joke all the time but we can’t expect the same from the public. That’s our mistake.

Anyways, apart from the guys in AMK, we also must thank Tom (Skitzofrenia) who shielded Alak from a lot blows, and in the process also got some benjol-benjol. Much thanks to Mad Yus (Apparatus), Poodien, Mirdza (Relationsheep), Black and many more who were there and helped out.

BTW; Mari Nyanyi Menjilat (not Mari Belajar Menjilat, as Malay Mail wrote) is about integrity or the lack of it; the mother of corruption…

Joe Kidd

OLD BASTARD!

You may also like...

56 Responses

  1. Joe Kidd says:

    rocky, kalau tak kenal jangan memandai nak jadi tok hakim, senang-senang jatuhkan hukuman. itu kerja orang bangap dan bangang. ugama kau ngajar kutuk tanpa usul periksa ke? cermin diri dulu.

  2. rocky says:

    kesian bdk2 punk ni, hidup terumbang-ambing, xde org nk bimbing dorg ke?? nk tggu smpai malaikat maut jemput x sempat lg dah..

  3. people.do.punk.rawk says:

    byk juga comment!

    aku rasa yg mengaitkan agama dgn perjuangan music n cara korang perfrom tu pun sama juga babi nyer mcm yg diorang cakapkan..bodoh betul la..! ade ke nak kaitkan music dgn agama..korang pg solat pun bukan nyer menyanyi..yang masuk kubur ker neraka ker syurga ker, bukan korang! kalo dah tau cd tu perangai nyer mmg underground,buat ape nak jemput masuk perform kat tempat mcm tue…bukan nak kata agam tu salah dan music tu betul…korang silap…
    dah nama nya underground? nak wat camner? lain la kalo siti nurhaliza ke yg nyanyi, mawi ker..tu yg korang panggil perjuangan seni? takde taste langsung!

    korang yang kutuk/belasah cd tu ibaratkan “org yg dah tau minuman tu arak, nak juga minum..dah mabuk, nak salah kan org jual arak pulak…”

    lagi satu, betul ker budaya korang yg pergi pukul org depan org ramai…?kata diri bertamadun, tp perangai macam org zaman paleolitik la..kalo korang betul2 beragama ker, bertamadun ker, takyah la pukul diorang..setakat tegur secara profesional dah la…diorang bukannya tak matured!
    abis tu, korang pergi pukul org atas stage , budak2 tak tgk ker? ker saja nak tunjuk kat budak2 kecik yg bapak diorang kaki pukul? bapa dia kuat?

    aku rasa la kan, rally tu mmang di buat utk pesta pukul memukul..saje cari mangsa..ttpi ahernya cd juga yg kene…gian sangat nak pergi bertumbuk/belasah membelasah tu, masuk la gelanggang tomoi weiihh!!

    to, CD…harap korang lenkali, lebih berhati2 memilih temp[at dan masa utk tunjukkan adegan ‘underground’ korang..bukan nak kata korang tu salah..dan bukan juga nak kata korang tu betul..aku pun peminat Cd juga…aku taknak nanti, korang dah jadi perhatian dan dikongkong setiap pergerakan korang oleh ‘pihak yg sengaja cari pasal dgn korang’…

    *yg sudah tu, sudah la…jadikan sempadan…* 😉

  4. Babat says:

    Kepada WAN UEM…… Best gak baca pasal islam dari komen ko…serius best doh…pastu mencarut lak….pastu dengar pasal islam dari ko….pastu mencarut lak…aku rasa ko sebut pasal Al-Quran…tapi ko xpaham kot yang sekali mencarut tu….44 kali kena laknat…sian ko…nak berjuang tapi…hampeh….hehehehehe….ko ok ke x ni….aku rasa macam nak gelak lak baca ko tulis komen….ko ni pernah bertanding dalam pilihanraya ke?…dari ayat-ayat ko dalam ni macam ko kecewa jer doh….pasal kalah ek?…alah ciannya dia…tapi hakikat tetap hakikat….kalah tetap kalah….relex k…tenang….relex lagi sekali….cuba 4 tahun lagi…hehehehehehehehehehehe….weh dah masuk bab politik lak yer…tapi aku xsokong mana-mana pun sebab semua bontot koperat sedap hape…..hahahahahahahahaha….lol

  5. Babat says:

    Kepada WAN UEM……

Leave a Reply